[NEWS] L’Heliogàbal tanca?

Novetats al front de l’Heliogàbal. Us adjuntem el seu comunicat oficial:

L’HELIOGÀBAL TANCA

Ara que disposem de nous elements de judici i que tenim un calendari bastant probable del futur més immediat, us volem fer cinc cèntims de com ha anat tot i de com encarem els propers mesos.

En primer lloc, volem tornar a agrair l’ajuda de tothom que va assistir al concert de dijous passat, tothom que va contribuir a la causa sense poder-hi venir, els grups Mishima, Za! i Pony Bravo i els equips tècnic, de producció i de direcció de la sala Razzmatazz. Sense tota aquesta gent i tot l’esforç que han fet, ens hauria estat impossible recaptar els prop de 20.000 € que, un cop descomptades les despeses de producció, viatges i desplaçaments, ens deixen aproximadament 16.000 € que ens permetran pagar gairebé l’import total de la multa. Tindrem la fila zero oberta un parell de setmanes més, per si algú va tard i encara té ganes de fer una contribució que ens acosti una mica més a la fita.

Com ja vam dir a la premsa la setmana passada, el futur immediat de l’Heliogàbal depenia del calendari del Districte de Gràcia i de l’Ajuntament de Barcelona. D’una banda, havíem de saber en quina data s’ha d’aprovar el nou pla d’usos del Districte i, de l’altra, quan es preveu l’entrada en vigor de la circular que ha de permetre la música en viu als bars de la ciutat. Totes dues coses ens afecten de manera directa.

Hem sabut que durant aquest mateix mes de maig es preveu que es desbloquegi tot plegat. Per tant, se suposa que al mes de juny podrem iniciar un llarg procés de projectes, obres, estudis d’impacte acústic i inspeccions. Un procés que, anant bé, s’allargarà uns quatre mesos. Així, doncs, no preveiem concerts ben bé fins a final de setembre.

La situació d’impàs actual s’ha dilatat massa en el temps i, com ja hem dit, encara va per llarg. No ens dediquem a l’hostaleria ni a l’oci nocturn: tenim un local que ha estat i vol ser escenari i punt de trobada, que ha fet i vol fer un servei en l’àmbit de la cultura. I això ja fa més de tres mesos que no ho podem fer. Les despeses que genera el bar no es cobreixen amb el que es fa de barra, de manera que l’única solució perquè els deutes no continuïn creixent és tancar de manera immediata. Volem pensar que de manera provisional, és clar. Tornarem a obrir quan puguem, esperem que sigui després de l’estiu.

De manera excepcional i a mode de comiat, el dijous 19 de maig a les 19 h oferirem un recital amb la Dolors Miquel, l’Enric Casasses, la Blanca Llum Vidal, l’Eduard Escoffet, la Maria Cabrera i l’Andreu Subirats, entre d’altres poetes. Tres hores de poesia i tretze poetes per tancar un cicle que ha durat vint anys. Ja veurem si podem encetar-ne un que en duri vint més.

Us agraïm de tot cor l’ajuda. Sense vosaltres no hauríem arribat fins aquí ni tindríem esperança d’anar més enllà.

Foto : Ambideraimon

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s